Vårda dina skor så håller de längre!

shoes

Att investera i ett par dyra skor kan bli ännu dyrare om man inte ser till att vårda dem på rätt sätt. Den som tar hand om sina skor kan definitivt öka chanserna till att kunna använda skorna år ut och år in. Det är inte bara dina fötter som behöver vila efter en lång dag till fots, dina skor mår också bra av att få vila upp sig. Variera därför och använd inte samma skor allt för många dagar i rad då de på så sätt slits ut väldigt snabbt.

Att rengöra dina skor bör vara ett av dina dagliga måsten, genom att hålla skorna rena från smuts undviker man slitage som enkelt kan åtgärdas med en blöt trasa eller en liten borste.

Det är dessutom viktigt att anpassa skötsel efter typ av material på skorna. Ta exempelvis skinn, det är ett så kallat levande material och kan jämföras med vår egen hud. Vad händer om vi inte tar hand om vår hud? Den kan lätt bli torr och börja spricka, precis samma sak sker med skinn om man inte ser till att ge skorna omvårdnad. Impregnera därför dina skinnstövlar och skor med en rekommenderad produkt och använd skoblock när du förvarar dem så tappar de heller inte formen.

En noggrann och ordentlig skovård är A och O för att hålla liv i din skogarderob. När det kommer till klackskor finns det även detaljer att känna till som snabbt kan öka dina pumps livslängd. Klacken har exempelvis en liten stiftlapp som ska bytas ut hos skomakare innan den är allt för nedsliten, många gör misstaget att gå på klacken alltför länge, vilket tillslut gör klacken omöjlig att reparera. Använder man skor med smal klack är det så klart även en stor fördel att tänka på vilken typ av underlag man går på, det är ju trots allt inga vandringskängor!
Tänk på dina fötter och deras välmående. Att vandra omkring i ohälsosamma skor påverkar hela din kropp, mår inte fötterna bra så mår inte du bra heller!