Trender våren 2016

Vår mode

Våren är här och äntligen är det dags att få sätta tänderna i vårens heta modetrender. Vårens trender erbjuder verkligen något för alla smaker eftersom det känns som att ingen kombination av plagg är fel.

Allt från excentrisk maximalism med galna mönsterkrockar till nedtonad sval minimalism erbjuds från de stora modehusen. 90-talet är den största influensen i alla former och färger och de viktigaste nyckelplaggen är slipklänningen. Vårsäsongen har härliga trender att bjuda på, vad sägs om att romantiska klänningar i kombination med sportig retrolook.

Det är hög tid att göra plats i garderoben för de romantiska småblommiga,luftiga och vita blusarna och klänningarna. Har plaggen knytdetaljer är det ännu mera trendriktigt till detta bär du helt rätt accessoarer i tanfärgad mocka och skor med kork eller trädetaljer på klacken. Så ska du bara köpa ett enda nytt plagg under våren så är det en blus med trumpetärm som du kan bära till allt skinnbyxorna, jeanskjolen och kostymbyxorna men även den romantiska spetsprydda volangklänningen är ett väldigt hett plagg för sommaren.

En annan stark trend för året är att blanda träningsplaggen med vardagskläderna. Till exempel genom att bära en sportig hoodtröja till jeansen eller ett par trendriktiga Puma sneakers till kostymbyxorna. Trenden inom träningskläderna fortsätter vara starka neonfärger och galet mönstrade plagg i en sprakande färgkombination. Träningsmodet är också väldigt tight och i material som ska vara praktiska som till exempel sockar som inte kan ta åt sig svettlukt eller med kompressionsfunktionen som förbättrar prestationen.

Vitt, marint, korall, gult är vårens trendigaste färger och pasteller hör alltid våren till. Ett starkt tips är att satsa på en het modefärg på en väska, bälte, skor eller scarves och att i övrigt anpassa färgerna till sin övriga garderob. Är du sugen att läsa mer om vårens modetrender från de stora modehusen så kan du kika in på CHIC:s artikel här.