Trender hösten 2016

plaid_coat_rutig_höst_autum_155619629

Hösten närmar sig och modet inför kommande säsong har funnits ett tag i butikerna. Trenderna för hösten har en bred variation och andas retro chic och tar med delar av sommarens trender.

Rutigt är mönstret som gäller för hösten och fungerar lika bra som en hel kostym eller som kappa. Även leopardmönstrat har tagit ett rejält kliv ut i rampljuset igen och kan ses i alla nyckelplagg, alltifrån byxan till bomberjackan.

Även i höst kan man nyttja vårens trender, genom att mixa vårens romantiska färger och mönster med höstens herrinspirerade kappor, där rutigt och kamelfärgat känns extra snyggt. I Sverige använder vi normalt sett inte vitt så långt in på hösten, mest för att det är opraktiskt, men i höst är den vita sommarfärgen absolut rätt på alla sätt.

Det kroppsnära byts ut mot lösa oversize plagg, där ärmarna ska vara extremt långa och blusarna rymliga och off shoulder modet från sommaren, byts ut mot one shoulder, gärna i tight siluett. Färgerna är traditionellt monokroma och annars dova. Dock är den ljuva lila färgen het i höst och finns i en del variationer. CHIC.se är ett bra forum att kika in på för att läsa mer om trenderna för hösten.