Mode efter årstiderna

Alla årstider har sitt mode och det gäller att anpassa sin garderob efter dessa. Det största problem vi har i vårt avlånga land är att nu för tiden så kan vintern vara mild och sommaren relativt kall. Det skiftar ganska rejält emellanåt och då gäller det än mer att ha kläder som passar vädret.

De flesta garderober är nog helt okay och vi tror att vi Svenskar har rätt så bra koll på vad som bör finnas i våra garderober. Vi är duktiga på att ha ordning i vår höstgarderob när löven skiftar färg och det börjar bli kyligare på kvällarna.

Oavsett årstid så är det alltid bra att gå igenom sin garderob med jämna mellanrum och just i skiftningen av årstiderna kan det vara bra att rensa ut lite gamla kläder som man vanligtvis aldrig använder. Vissa plagg kan bli kvar av nostalgiska skäl medans andra kanske inte känns så moderna.

Köper du ett nytt plagg så försök att se om du kan kasta något som du aldrig använder eller är så pass slitet att det är värt att kasta. Om inte du vill kasta så kan du sälja på blocket eller skänka till något välgörande ändamål. Det är många som är i behov av kläder så det kan vara en bra sak att tänka på.