Dags att förbereda för vintern

Hösten ger sakta men säkert vika för vintern och då behöver vi ju alla lite extra på kroppen. Allt behöver så klart inte bytas på en gång, men det är åtminstone bra att kolla så man har allt väntande och redo i garderoben.

Många har säkert en bra höstkappa eller liknande som fortfarande går att använda, kanske även en bit in på vintern om den är varm nog. Men förr eller senare kommer man nog behöva en mer rejäl vinterjacka.

Vinterskorna är det också dags att ta sig en närmare titt på. Ett par ordentliga kan räcka många vintrar om man tar väl hand om dem. Var det väldigt länge sedan man köpte ett nytt par kanske det är dags att investera i ett par nya innan vintern dyker upp på riktigt.

Saker som handskar, mössa och halsduk brukar sällan vara ett problem. De som mest använder enklare vantar kan nog vilja kontrollera att de inte har hål någonstans. Annars är det mest troligt bara om man känner för något nytt eller vill matcha dem med en ny vinterjacka eller något.

Det är också värt att titta på lite varmare kläder att ha under ytterkläderna. Lager på lager-principen gör ju så att vi inte behöver de absolut tjockaste och mest isolerande ytterkläderna, varpå lite varma kläder att ha i de andra lagren kan vara en bra idé.